Vaesner

16. spillegang: Det Mekaniske Vidunder

Juli 1914, som husket af Constantine Cornwall.

Winston og jeg får afvist historien om at det var en ånd i cellen overfor vidnerne, og får i stedet givet en videnskabelig forklaring. Jeg må arbejde lidt mere på at undersøge hvordan tingene virkelig hænger sammen. Sir Winston og jeg er usikre på om ånden har overtaget en anden, så vi frigiver kun O'brian efter vi har fjernet krudtet fra hans kugler i patronen og skiftet det ud med salt. Han opdagede ingenting… indtil videre.

Vi tager på sygehuset og hører lidt om kampen mod Dobbeltgængeren. Olivia har det bedre. Vi snakker lidt om Dobbeltgængeren. Fartøjet er sikret ved en lille overdækket kaj ejet af Borgmester Hennigan. Vi skal se på det i morgen.

Næste dag undersøger vi  fartøjet. Det er en undervandsbåd som er kuglerund med ca. 5 m. i diameter og vejende omkring 16 tons. Den er i jern, men om den er støbt eller smedet er svært at se. Den er sandsynligvis støbt siden man ikke kan se samlingerne noget sted. Der er to skruer, en i hver side. Selvom det virker lidt fjollet så lader det til at styringen foregår i en form symbiose med Dobbeltgængeren – når begge er mekaniske giver det jo god mening.  Bunden er fyldt med apparatur, men det er ikke til at se om den er dampdrevet eller dieseldrevet. Det skal undersøges nærmere, men hvis det skal gøres under ordentlige forhold skal vi have den på tørt land.

Vi har en plan om at bygge en holder og få den på land og ind i vores lagerbygning. Vi skal have fat i en smed og en kran og vi deler opgaven mellem os – jeg skaffer en smed og så må vi se om Rebecca Hennigan kan skaffe os tilladelse til og mulighed for at låne nogle kraner til at gøre det om natten. Jo færre vidner jo bedre.

Vi kommer til logemøde. Vi får en snak med Frk. Highlord – hun virker sur, men ikke besat. Hun påstår hun var besat, og at ånden kom ud ved bedøvelse. Måske er bedøvelse et redskab der kan bruges ved en anden lejlighed til forsvar mod Ånder. Jeg tror jeg vil til at hav een flaske æter på mig ved alle lejligheder.

Rebecca Hennigan virker fjern til mødet. Jeg forsøger at teste hende et par gange, og hun følger ikke med til mødet. Der er noget galt. Det skal undersøges.

Sir Winston fortæller, at Kaptajn Wilkes har fortalt at Afdeling 12 har været angrebet. Frk. Highlord mener at have fundet ud af, af "okkulte veje" at Hr. Gespenst er i England. Frk. Highlord mener at de kan finde ham.

Vi diskuterer lidt frem og tilbage, men Frk. Highlord fornærmer mig ganske groft og bevidst mens jeg forsøger at forklare hvorfor hendes planer til at fange Hr. Gespenst er ganske forfærdelige. Hendes planer var jo totalt håbløse og usammenhængende og jeg gjorde det jo kun for at hjælpe hende! Hvis hun ikke vil lytte til min hjælp, så kan hun blive fri – så kan vi se hvordan det går når det er kvinderne der skal bestemme!

Inden jeg går sørger jeg for at gøre O'brian klart, at der er noget galt med Frk. Hennigan. Jeg må ringe til hende i morgen og se om alt er i orden, og jeg skal også have fat i O'Brian og finde ud af om han rent faktisk fulgte op på det. Jeg tvivler.

Comments

KaareMKjaer

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.