Vaesner

4. Spillegang: Hundemanden

April 1914 – som husket af Constantine Cornwall.

Jeg har været i tyskland for at sælge nogle ting for min far, og kommer hjem til et brev med følgende ordlyd:

Til Constantin Cornwall

Jeg ved godt at De ikke kender mig særligt godt og at De nok, lige som jeg selv, ønsker at glemme alt om den frygtelige ting der skete i sommeren '00. Jeg beklager meget for at bringe dette ubehagelige emne op igen efter så lang tid, men jeg ved ikke hvem jeg ellers skal vende mig til. Jeg har et stort problem og har brug for al den hjælp jeg kan få.

Derfor beder jeg Dem om at møde mig og alle de andre fra den frygtelige dag på nedenstående adresse.

Venlig hilsen

Oliver Holme

(Clerk street 14a)

Jeg er lidt mistænkelig overfor at tage afsted til det her, lidt bange for hvad det er. For en sikkerheds skyld efterlader jeg et brev med at jeg tager af sted og hvorhen og hvor jeg tager hen. Ingenting om hvorfor, det vil være for mærkeligt at forklare.

Kommer frem til Clerkstreet. Jeg bliver modtaget af en Olivia på omkring min alder, som byder mig velkommen og ovenpå. Der er Oliver Holmes, Olivia Thompsen (som inviterede mig ind) og fire andre. Jeg får en beskrivelse af hvad der er sket de foregående dage.

Hr. Olivers kone var blevet overfaldet og slået ihjel af noget der lignede en meget stor ulve-lignende person eller en hund. Det var politiets teori, at det blot var en hund.

Øjensynligt skulle en stor mand (Philip Wernsturm -meget tysk navn?) have stået på hjørnet og observeret og så have overfaldet damen. Der blev fundet noget tøj i skraldespanden, som "hundemanden" måske har smidt. Der blev fundet mandens (egne – antaget idet der var mere end et) visitkort i tøjet, og et billede af en dame (som ikke er her Holmes – hun er i skrivende stund ikke identifceret). Han havde adresse i slummet (på visitkortet), og de øvrige havde været nede og undersøge det. Der var mere fint tøj, en tom kuffert og en lejekrontakt der viser at han lejede værelset for et par uger siden. Der var også en kuvert med noget af Hr. Holmes hår og en skitse af hr. Holme. Dette var sandsynligvis blevet købt hos Hr. Holmes frisør, men af en anden person, en lille mand med en sjov hat og fipskæg.

Overfaldet på konen var nok en misforståelse – det skulle have været Hr. Holmes der skulle have været overfaldet, men hun bar hans jakke.

Manden har været på hospitalet et par gange fordi han påstod at han var syg, men han virkede overnaturligt rask når han blev undersøgt. Han er formodentlig en adelsmand. Han ejer et palæ lidt udenfor byen.

Hr. Holme her haft nogle klienter der har solgt noget til Hr. Wernsturm. Hr. Wernsturm driver et handelsfirma, måske er de varer der blevet købt handelsvarer der er eksporteret? Dette spor lader umiddelbart til at være blindt.

Hvorfor har han visitkort liggende i hans tøj der peger på hans adresse i slummet? Hvorfor skulle nogen være efter Hr. Holmes?

I konens dagbog står der, at hun har fortalt historien til tryllekunstneren den Fabelagtigte Mr. Fox for et par måneder siden (4. Februar). Konen gik til den slags små-okkulte ting, men det virker ikke som om hun var ude i noget, hun ikke skulle pille ved. Hun gik af sted med nogle veninder, måske skulle vi høre nogen af dem.

Vi bringer Hr. Holmes til Hr. Winstons palæ og derefter kører vi ud til Hr. Wernsturms palæ for at undersøge det nærmere, palæet ligger i Ladybarn.

Thomas og Jessica går ind i den lokale bar i Ladybarn for at få nogle forhåndsoplysninger om Wernsturms palæ. Han har ingen husholderske, hushovmester eller lignende – han bor alene, men grunden er lille. Han har købt noget af naboens land og bygget sig et større hus der, han går ofte på jagt med naboen. Han har fundet sig en kæreste fra Manchester, men hun er ikke så tit herude. Det er nok hende på billedet. Det viser sig at han er mere ved sit nye palæ end ved det gamle, så vi beslutter at undersøge det.

Ved grunden hvor palæet er bygget ved naboens palæ ligger, er der mange hunde, heriblandt en del gadekryds, og der er mange forskellige fugle, heriblandt måger. En underlig blanding af dyr, og stedet ser lidt misvedligeholdt ud. Alle hundene kigger uhyggeligt på os når vi kommer.

Da vi ringer på bliver hundene kaldt ind, og vi bliver budt indenfor af en stemme. Vi kommer ind i Hall'en, og der ligger en masse døde, små katte og der sidder en chimpanse med et jernrør.

Chimpansen kryber væk og lader os komme videre frem, men da vi går ind i hall'en hører vi en kvindestemme råbe om hjælp ovenpå og en mandestemme beordre hende til stilhed, hvorefter vi løber mod trappen. Idet vi gør det bliver vi overfaldet af hundene og aben.

Vi nedkæmper dem og løber ovenpå. Der er et rum med en mand med et fipskæg og en fjollet hat. Normal menneskestørrelse. Han kaster sig ud af balkonen og bliver nok båret væk af fuglene? Der er også nogle hunde derinde, men vi skynder os at smække døren.

Jeg følger efter Winston og vi ser en behåret skikkelse (nok hundemanden) der kaster sig ud gennem vinduet med en kvindeskikkelse som var bundet. Det var hende fra billedet. Vinduet er slået ind udefra, som om nogen har brudt ind. Hundemanden brudt ind for at hente kvinden. Hun har været inde i samme rum som fuglemanden for vi hørte ham tysse på hende, men det kan være han har lagt hende ind i det andet rum.

Vi afhører kvinden hun hedder Frk. Carpenter. Hun er Wernsturms kæreste, og blevet bortført af Fox for at afpresse Wernsturm til at overfalde Holmes. Holmes forsøgte at befri hende.

Det lader til af Fox er i stand til at kontrollere dyr.

James Christian og Peter Bales som også var ude i kroen for mange år siden har overvåget lejligheden og kommer tilbage til briefing hos Winston.

Vi redegører for situationen overfor alle de andre.

Hvad der skete

Det viser sig, at Hr. Wernsturm er blevet afpresset af Hr. Fox til at slå her Hr. Holme. Dette er sandsynligvis blevet gjort på baggrund af, at Hr. Holmes kone fortalte om sin mands oplevelser til Hr. Fox. Hr. Fox satte så dette angreb i stand ved at bortføre Frk. Carpenter og bruge hende til at afpresse Hr. Wernsturn til at overfalde Hr. Holmes. For at facilitere dette skafffede han noget af Hr. Holmes hår, så Wernsturm kunne bruge dette til at identificere ham på lugten.

Det forsøgte han, men det gik galt og han kom i stedet til at slå konen ihjel. Sandsynligvis fordi hun havde lånt hendes mands jakke, og derfor lugtede af ham. Hr. Wernsturm overfaldt hende og indså sin fejl og flygtede. Han virker ikke videre modig eller standhaftig når det bliver farligt. Han efterlod derfor også sit tøj og sine visitkort.

Ude i palæet var Hr. Fox og Frk. Carpenter og Fox forsøgte at myrde os. Derudover har Hr. Wernsturm enten været der, eller overværet stedet og ventet på chancen. Da vi kom ind og tøvede råbte hun på hjælp, og Hr. Fox fik hende af vejen mens vi tøvede. Da Hr. Fox ikke havde held til at slå os ihjel flygtede han. Wernsturm så sin chance for at stikke af med Frk. Carpenter men vi kom i vejen for ham, og han stak helt af. Han kommer tilbage efter hende.

Uafklarede spørgsmål

Hvorfor kom vi ud i huset for så mange år siden? Hvorfor vil nogen slå os ihjel baseret på at vi var derude? Hvofor var Hr. Fox så længe om at reagere på at gøre noget ved Hr. Holmes? Hvorfra kendte han til Hr. Wernsturms tilstand – og hvorfor afpressede han ham til at gøre det? Hvad ved Hr. Fox omkring det der skete dengang – og hvad ved han af ting nu? Hvorfor er Hr. Fox i stand til at kontrollere fugle (og de andre dyr!) til at angribe os – hvilke overnaturlige kræfter er på spil?

Hvorfor valgte Hr. Wernsturm at bruge et hus i slummen? Hvem er Hr. Wernsturms nabo, og ved han noget om Hr. Wernsturms tilstand? Hvorfor flyttede Hr. Wernsturm væk fra det gamle palæ? Hvorfor har Hr. Wernsturm visitkort på sin slum-adresse, men med sit rigtige navn? Er Hr. Wernsturm af udenlandsk oprindelse?

En abe (chimpanse) kan ikke komme hvor som helst fra – den må tilhøre et cirkus hvor Hr. Fox enten hører til, eller har bortført den fra. Hvis vi finder hvor den burde være, har vi nok også fundet et spor på Hr. Fox.

Comments

KaareMKjaer

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.